-->

Subscribe to PRUDHVI INFO by Email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to PRUDHVI INFO by Email

Geography bits 11 | prudhviinfo



Geography Top One Liner Most IMP Questions Based on Lucent 


Que 1. Which state has the largest coal reserves?

Ans – Jharkhand


Que 2. Panna is a very important place in Madhya Pradesh, it is famous for the mining of

Ans – Diamond


Que 3. What is the destination of iron ore transported by pipeline from Kundarmukh?

Ans – Mangalore (Karnataka)


Que 4. What is Khetri famous for?

Ans – Copper


Que 5. What is the number of operational refineries in the state of Assam?

Ans – Four


Que 6. Where is the Mumbai High Oil Field?

Ans – Continental Shelf of Arabian Sea


Que 7. At present, who produces the largest amount of crude petroleum in India?

Ans – Offshore Mumbai High


Que 8. In which plateau is the major iron and steel industry located?

Ans – Chota Nagpur


Que 9. What are the major sources of energy in India?

Ans – Coal, Oil and Natural Gas Energy


Que 10. With whose help was the Bhilai Steel Plant established?

Ans – Russia